background img

Zadnje dodano

Ukiselite kupus na poseban način, i tokom zime brzo ukišeljen (RECEPT)


Za kiseljenje kupsa u većim količinama je najbolje nabaviti bure sa slavinom pri dnu kako bi pretakanje bilo olakšano.

Pored kupusa, potrebna je i so, kao i kamen ili teži predmet čime bi se glavice držale pod pritiskom.

lavice zasecite na korenu sa donje strane u obliku krsta, a zatim ih slažite što dublje i što bliže jednu drugoj.

Važno je da kupus bude složen što gušće.

Sve vreme vodite računa da ulaz u slavinu bude između kupusa zbog kasnijeg pretakanja.
U toploj vodi razmutite so i prelijte kupus.

Količina vode bi trebalo da bude jednaka kupusu, tako ako stavljate 15 kilograma kupusa, potrebno je između 15 i 16 litara vode i 450-500 grama soli.
Kupus zatim pritisnite kamenom i potopite, kako bi stalno bio u vodi.

A kako ga vi kiselite?

Ostavite nam u komentar.

0 komentari:

Objavi komentar

AD

AD

Popular Posts