Ukiselite kupus na poseban način, i tokom zime brzo ukišeljen (RECEPT)
Za kiseljenje kupsa u većim količinama je najbolje nabaviti bure sa slavinom pri dnu kako bi pretakanje bilo olakšano.
Pored kupusa, potrebna je i so, kao i kamen ili teži predmet čime bi se glavice držale pod pritiskom.
lavice zasecite na korenu sa donje strane u obliku krsta, a zatim ih slažite što dublje i što bliže jednu drugoj.
Važno je da kupus bude složen što gušće.
Sve vreme vodite računa da ulaz u slavinu bude između kupusa zbog kasnijeg pretakanja.
U toploj vodi razmutite so i prelijte kupus.
Količina vode bi trebalo da bude jednaka kupusu, tako ako stavljate 15 kilograma kupusa, potrebno je između 15 i 16 litara vode i 450-500 grama soli.
Kupus zatim pritisnite kamenom i potopite, kako bi stalno bio u vodi.
A kako ga vi kiselite?
Ostavite nam u komentar.
0 komentari:
Objavi komentar