background img

Zadnje dodano

Mali čokoladni keksići sa cimetom i lješnjakom



Potrebni sastojci:

  • 125 gr margarina
  • 1 mala kašika vanilije
  • 125 gr mljevenih lješnjaka (prženih)
  • 300 gr brašna
  • 125 gr šećera u prahu
  • 2 jajeta
  • 1 mala kašika cimeta
  • 100 gr tamne čokolade sa oko 60-70 % kakaa
Postupak pripreme:



Sve suhe sastojke pomješajte u zdjeli,dodajte jaaj i margarin i brzo zamjesite tijesto.Tijesto podjelite na 2 dijela,te umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru na jedan sat.

Zagrijte rernu na 180°,pa onda pleh obložite papirom za pečenje.Hladno tijesto stavite između 2 komada prozirne folije i razvaljajte ga na pola centimetra, te radite onlike po želji i redajte na pleh. Pecite između 10-12 minuta pa onda izvadite da se ohlade.

Istopite čokoladu, zatim keksiće umakajte u čokoladu. Dok je čokolada još vruća možete ukrasiti keksiće.

0 komentari:

Objavi komentar

AD

AD

Popular Posts