astojci
podloga:
20 dkg mljevenih petit keksa
15 dkg otopljenog maslaca
crni nadjev:
7,5 dcl mlijeka
oko 3 pune žlice gustina
7 punih žlica šećera
10 dkg tamne čokolade
1-2 žlice kakaa
bijeli nadjev:
7,5 dcl mlijeka
7 dkg gustine
6 žlica šećera
10 dkg bijele čokolade
4-5 komada banana
+čokoladna glazura
Priprema
Za podlogu dobro promiješati mljevene kekse sa otopljenim i prohlađenim maslacem te dobro utisnuti u kalup ili tepsiju.
Za prvi nadjev sa malo mlijeka od navedene količine razmutiti gustin a ostatak staviti sa šećerom nek kuha.U zavrelo dodati umućen gustin,tamnu čokoladu i kakao.Kuhati dok se ne zgusne te vruće istresti na podlogu.
Zatim poslagati banane izrezane po dužini i odmah kuhati bijeli nadjev po postupku kao i tamni samo dodati 10 dkg bijele čokolade.Kad se zgusne odmah i njega preliti po bananama.
Za glazuru: 10 dkg tamne čokolade otopiti na pari sa 3dkg maslaca i preliti po kolaču. Dobro ohladiti i tek onda poslužiti,najbolje sutradan.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar