background img

Zadnje dodano

Recept kako da napravite najbolji pohovani sir


Najvažnije je da odaberete pravi sir i slijedite ove smjernice.

Kada birate sir za pohovanje neka to bude: gauda, mocarela, parmezan, edamer. Eksperimentišite sa tvrdim sirevima, a isporbajte i pohovanu fetu. Pored sira, koji treba da izrežete na kockice ili trakice ili neki drugi željeni oblik, trebaće vam: mrvice hljeba, jaja i ulje za prženje.

Komadiće sira uvaljajte prvo u umućena jaja, pa u mrvice hljeba. Komadiće stavite u zamrzivač na oko 3 sata. Kada budete pripremali spuštajte ih jedno po jedno u vrelo ulje. Pržite dok mrvice hljeba ne porumene. Vadite na papirne ubruse da se višak masnoće ocijedi. Kada se malo ohlade možete ih služiti.

Ako koristite tvrđi sir nije potrebno da ga prethodno stavljate u zamrzivač, možete ga odmah pržiti. Mada je najbolje da ga zamrznete, jer tada ćete biti sigurni da curenja i “nereda” neće biti. Ako želite da probate sa mekšim sirom, izmješajte ga sa mrvicama hljeba i začinima, pa formirajte kuglice. Te kuglice uvaljajte u jaja i u debeli sloj mrvica (dva puta ih uvaljajte). Zamrznite, pa tek onda pržite u vrelom ulju.

Izvor: mojkuhar.wordpress.com

0 komentari:

Objavi komentar

AD

AD

Popular Posts