Recept kako da napravite ukusne japanske sarmice
Sastojci redom:
glavica kupusa (krupni listovi),
½ kg mlevenog mesa (junetina i svinjetina),
glavica crnog luka iseckana na kockice,
1 jaje, ½ šolje prezli,
2 kašike mleka,
½ kašičice muskatnog oraščića,
1 kašičica sole,
1 kašičica bibera - izmešajte i ostavite da se ohladi 15-30 minuta.
Količina koju ste dobili je dovoljna za 12 sarmica. Pre nego što napunite list kupusa, odnosno polovinu lista, pospite je brašnom.
U šerpu sipajte 1 kašiku maslinovog ulja, stavite 2 lovorova lista, 1 veći čen isitnjenog belog luka, 400-500 g paradajza iseckanog na kockice, 1 kašiku belog vina, ½ kašičice soli, malo bibera – poređajte sarmice, zalijte sa 2 ½ dl pilećeg bujona i kuvajte na srednjoj vatri oko 30 minuta.
Izvor: Telegraf.rs
0 komentari:
Objavi komentar