S vana hrskava, a iznutra mekana!
Sastojci za 4 serviranja:
- 500gr pilećih prsa
Marinada:
- 100ml maslinovog ulja
- 100ml mlijeka
- biber,so,timijan,kim,crvena paprika
Za przenje:
- kukuruznog brasna 5-6 kašika
- kukuruzni škrob 1 kašika
Uputstvo za pripremu:
- Isjecite piletinu na komadiće na željenu veličinu. Pripremite sve sastojke za marinadu u dubokoj posudi ,dobro izmješajte,zatim utrljajte piletinu u smjesu. Ostavite je u frižideru pola sata.
- Pomješajte kukuruzno brašno i škrob u drugoj posudi. Zagrijte ulje u tavi za przenje na srednjoj vatri. Uzimajte komad po komad piletine,i uvaljajte u kukuruzno brašno i pržite da porumeni sa obje strane. Kada završite piletinu stavite na ubrus da upije ostatak masnoće.
0 komentari:
Objavi komentar